audiopacks audiologia familias families perdida perdua auditiva audifonos audiofons barcelona

Els familiars de persones amb pèrdua auditiva

Té un familiar amb pèrdua auditiva? Les investigacions indiquen que el nombre de persones amb pèrdua d’audició, va en augment en els països occidentals a causa de l’envelliment de la població, però també degut a l’exposició continuada al soroll (tràfic, MP3, sorolls de les fàbriques, discoteques, etc).

Es calcula que en el món hi ha 250 milions de persones que pateixen aquest problema. Si un familiar experimenta una pèrdua d’audició progressiva o sobtada, probablement serà conscient d’aquest problema. És evident que li succeeix a ell, però la pèrdua d’audició afecta a tota la família, no tan sols a qui la pateix.

 

Què pot fer per motivar-lo a posar-hi solució?

Conviu amb una persona que té pèrdua auditiva i l’ajuda en el seu dia a dia? Ara que l’ús d’audiòfons se està popularitzant, podria deixar d’estar pendent de les seves dificultats de comunicació. Donar aquest pas és molt senzill.

Les investigacions més recents demostren que la pèrdua auditiva és un tema molt seriós i sovint negat per la persona que la pateix. La persona amb pèrdua auditiva, probablement argumentarà que els altres parlen massa baix o que està distret. Els estudis revelen que els seus familiars directes haurien d’animar-lo activament a solucionar el seu problema auditiu per poder millorar la qualitat de vida de tota la família.

La pèrdua auditiva ha de ser considerada una condició mèdica, ja que qui la pateix és més propens a patir depressió, paranoia, desequilibris emocionals i tenir comportaments antisocials. La pèrdua d’audició, per tant, és una discapacitat física, com la fractura d’un braç. Donat que la pèrdua és invisible, és fàcil oblidar l’impacte del mal físic que causa.

És important tenir paciència i entendre aquestes circumstàncies, però també fermesa i decisió a l’hora de buscar ajuda. El temps no restableix la pèrdua d’audició, al contrari, cada dia que passa limita més les possibilitats de resoldre el problema.

Sabem que obtenir el benefici a temps incrementa l’efectivitat dels audiòfons i de les ajudes tècniques. No obstant, redirigir la pèrdua d’audició d’un familiar és complicat degut a les barreres que ell argumenta. L’obstacle més habitual és la negació: “la meva audició no és tan dolenta” o “puc aguantar sense cap ajuda” o “no vull portar res a les orelles” o “uns audiòfons faran que sembli vell”.

Per això, els familiars han de ser conscients i estar alerta a les conseqüències potencials de la pèrdua d’audició no tractada, així com dels beneficis d’utilitzar audiòfons. Si sospita que un familiar té pèrdua d’audició hauria d’animar-lo a buscar un diagnòstic i un tractament adequat.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada