audiopacks audiologia estimulacion auditiva bebes estimulacio audicion audicio

Estimulació auditiva en bebès

Estimular l’audició del teu bebè té nombrosos beneficis, entre ells, li ajuda a parlar abans.

Parlar-li, presentar-li objectes que sonin i repetir el que digui el teu bebè. Aprèn a utilitzar el recurs de la pròpia veu per cridar la seva atenció amb diferents veus, tons, cançons i riures.

Des del naixement, la veu de la mare li calma i li tranquil·litza, igual que el batec del cor, perquè està acostumat a la seva musicalitat familiar, ja que diversos estudis han revelat que el bebè pot escoltar des de l’úter matern.

Al principi, són les veus humanes els sons que més atreuen l’atenció del bebè i és important saber utilitzar aquest recurs per cridar la seva atenció amb diferents veus, tons, cançons i riures.

 

Com funciona l’audició en els bebès?

L’oïda, a diferència de la vista, és un sentit que rep informació sense que nosaltres fem res perquè està permanentment “connectada” i no cal dirigir-la de forma conscient.

Durant el primer mes de vida, és aconsellable dirigir-se al bebè sempre de front. L’estimulació auditiva està estretament relacionada amb l’adquisició primerenca del llenguatge i la comunicació. Una estimulació auditiva adequada va a determinar que el nen pugui reconèixer els sons de l’ambient i respondre a ells.

L’estímul auditiu consisteix bàsicament a parlar al bebè, presentar-li sons diferents i descriure-li de què es tracten. És important categoritzar els sons perquè el nen vagi diferenciant-los i associant-los a un objecte, una persona o una circumstància.

 

Dues regles bàsiques per estimular l’audició del teu bebè

  • Una pronunciació exagerada i la creació d’un diàleg a força de preguntes repetitives. Com a base de l’adquisició del llenguatge, l’estimulació auditiva ha d’estar unida als moviments del cos, la utilització de la boca i la llengua.
  • És important que et miri per començar a repetir sons: primer seran gorjuts, sons guturals i finalment, paraules. Quan el nen emeti un so, s’ha de repetir sempre el que ha dit per anar establint petits diàlegs molt enriquidors per enfortir el vincle afectiu entre pares i fills.
Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.