audiopacks audiologia perdua visio perdida vision perdida auditiva perdua audiofons audifonos

Pèrdua auditiva i de visió

Per què prestem més atenció a la nostra visió que les nostres oïdes?

Tots dos són sentits molt importants i ens causen grans dificultats si no funcionen de manera efectiva. Però a causa de la forma en què els usem, la seva pèrdua ens afecta de formes diferents. Generalment, les persones adultes se solen revisa la vista amb regularitat, per què la gent ignora les seves oïdes?

 

Abordar la pèrdua de visió

Quan vas a un òptic, mires un gràfic de lletres. Si tens una pèrdua de la visió, és possible que no puguis llegir les línies inferiors de les lletres més petites, ja que es tornen borroses. Els teus ulls no poden enfocar-se en ells.

Una altra forma d’entendre la pèrdua de la visió és pensar en com envellim. Amb el temps, els ulls perden gradualment la capacitat d’enfocar, de manera que els objectes propers es tornen borrosos. Si tenim visió de futur, sabem que veure coses properes, com llegir, es tornarà més difícil. Aquesta pèrdua de sensibilitat als objectes propers no varia, és uniforme.

 

Comparativa amb la pèrdua d’audició

Igual que la visió, les nostres oïdes sovint perden gradualment la capacitat d’escoltar altes freqüències, tant a través del dany com de l’envelliment. No obstant això, a diferència de la pèrdua de visió, els efectes reals no són uniformes.

La parla es compon de moltes freqüències i tons diferents. Si no podem escoltar sons aguts, ens resulta difícil entendre lletres específiques com la f, s i t. Això es deu al fet que contenen altes freqüències. Aquestes lletres també es poden veure ofegades per vocals més fortes i de to baix com a, o i o.

En contrast amb la pèrdua de visió en la qual falten fragments de visió, la pèrdua de sensibilitat auditiva afecta a moltes parts diferents de la parla que es troben disperses al llarg de la conversa, per la qual cosa es perden parts aleatòries de la conversa.

 

Hi ha similituds amb la visió i la pèrdua auditiva?

Existeixen diferències clares entre la pèrdua d’audició i la pèrdua de visió. Però també hi ha moltes similituds:

  • Els professionals de la salut ofereixen solucions per a tots dos.
  • Tots dos tenen opcions elegants i discretes.
  • El tractament fa possible guanyar en qualitat de vida.
  • Les conseqüències de no tractar el problema són similars per a tots dos, inclòs el cansament, la deterioració mental i l’aïllament social.

 

Ulleres versus audiòfons

Quan les persones tenen problemes de vista, usen lents. Aquestes ajudes visuals ajuden a una àmplia gamma de persones. Ja sigui que usar per a distància, ordinador, lectura o una combinació d’elles, funcionen millor quan un oftalmòleg verifica la seva visió, escriu una recepta i un professional, com un òptic, dirigeixen les lents específicament a les seves necessitats individuals.

El mateix ocorre amb les solucions per a l’audició. A causa que els dissenys moderns d’audiòfons són discrets i elegants, i vénen en una gamma de colors subtils. Per això, la majoria dels usuaris d’audiòfons estan contents de les ajudes de la tecnologies actuals. A més, si escoltes i veus bé, tot el teu món és més brillant.

Avaluar la teva audició és tan fàcil com una prova de visió. Contacta amb nosaltres i fes una revisió auditiva sense compromís.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada