audiopacks audiologia osteoporosis perdida audicion perdua audicio auditiva

Osteoporosi i pèrdua d’audició

Un estudi relaciona l’osteoporosi amb el risc de patir una pèrdua sobtada de l’audició (pèrdua neurosensorial), una malaltia que pot afectar persones de totes les edats a tot el món, però que afecta principalment a persones entre 50 i 60 anys.

 

Què és l’osteoporosi?

L’osteoporosi és una malaltia caracteritzada per ossos afeblits que són més vulnerables al trencament. Ocorre quan el procés normal de reemplaçament de l’os vell per os nou disminueix la velocitat, la qual cosa posa a la persona en major risc de problemes greus, com a fractures de maluc, canell i columna vertebral.

Si bé alguns factors de risc d’osteoporosi, com el sexe, l’edat, la raça i l’historial familiar, no es poden evitar, algunes tàctiques preventives poden marcar la diferència per a mantenir els ossos sans, forts i més resistents a tornar-se fràgils, febles i trencadissos:

  • Evitar el consum de tabac i el consum excessiu d’alcohol
  • Adoptar un règim d’exercici regular aprovat pel seu metge
  • Mantenir un pes corporal saludable, evitant massa calories
  • Menjar de manera saludable (incloure proteïnes, calci, vitamina D)

 

L’osteoporosi causa pèrdua auditiva?

Els científics no afirmen que l’osteoporosi en realitat pugui causar una pèrdua auditiva neurosensorial sobtada, però els estudis han reportat durant molt de temps que existeix una relació entre els dos.

Més recentment, investigadors a Taiwan van intentar quantificar el risc de pèrdua auditiva sobtada en pacients amb osteoporosis. Van publicar els seus resultats en l’edició de juny de The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Els investigadors, que van estudiar una mostra representativa aleatòria d’1 milió de participants en el programa del Segur Nacional de Salut de Taiwan, van trobar que les persones amb osteoporosis tenien un risc de 1,76 vegades major d’experimentar una pèrdua auditiva neurosensorial sobtada.

 

La pèrdua auditiva neurosensorial sobtada

És relativament comuna i generalment coneguda com a “sordesa sobtada” o “SSHL”. Implica una pèrdua auditiva ràpida en un instant o durant diversos dies.

En general, es desenvolupa en una oïda en lloc de tots dos i pot ocórrer juntament amb marejos o brunzits en les oïdes (acúfens).

Requereix ajuda immediata per a la major efectivitat del tractament. El tractament comú inclou teràpia amb esteroides, però alguns casos es resolen per si sols.

Sovint té una causa desconeguda, però els culpables comuns inclouen lesions al cap, drogues ototòxiques, malalties infeccioses, problemes de circulació, trastorns de la tiroides i altres afeccions seleccionades.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada