audiopacks audiologia millennials perdida audicion perdua audicio

Millennials i la pèrdua d’audició

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va fer aquesta setmana una sèrie de recomanacions per a evitar la pèrdua d’audició a causa de l’ús d’auriculars, un problema que s’observa cada vegada amb major freqüència sobretot entre la gent jove.

Pràcticament la meitat de les persones d’entre 12 i 35 anys, la qual cosa equival a 1.100 milions, corre el risc de perdre audició “a causa de l’ús prolongat i excessiu de sons alts, inclosa la música que escolten a través dels seus dispositius d’àudio personals”, va alertar l’OMS.

Entre aquests dispositius estan els telèfons intel·ligents, que poden dissenyar-se i comptar amb opcions que els facin més segurs per a l’audició, segons les recomanacions desenvolupades per l’OMS en col·laboració amb la Unió Internacional de Telecomunicacions, un dels braços tecnològics de l’ONU.

Les últimes estimacions indiquen que el 5% de la població mundial (466 milions de persones) té alguna discapacitat auditiva i que la majoria d’elles viu en països d’ingressos mitjans i baixos.

La tendència és el fet que el problema s’agreugi, per la qual cosa les projeccions de l’OMS apunten al fet que en 2050 més de 900 milions de persones (una de cada deu) patiran alguna discapacitat auditiva, malgrat poder prevenir-se.

Les recomanacions que es plantegen comprenen una sèrie d’opcions de seguretat, que de no ser activades seran per compte i risc de l’usuari.

Entre les propostes de l’OMS i la UIT figura el control del volum, inclosa la seva disminució automàtica en cas que se sobrepassi el límit recomanat o a través d’una aplicació de control parental.

També s’ha pensat en la creació de perfils personalitzats en funció de les pràctiques auditives de l’usuari, qui podria així saber si està utilitzant un volum segur o no.

Les recomanacions hauran de ser adoptades ara per cada govern i pels fabricants dels dispositius d’àudio de forma voluntària.

Es preveu que dins de 30 anys una de cada deu persones sofreixin pèrdua d’audició. Des de l’OMS proposen una solució molt fàcil. “El que proposem és per exemple la reducció automàtica del volum”. El que no sabem és si aquestes mesures els agradarà tant als millennials i als fabricants de tecnologia.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.