audiopacks audiologia financiacion financioacio implantes cocleares implants coclears

Implants coclears bilaterals financiats

La consellera de Salut s’ha reunit amb els representants de la Federació AICE (Associacions d’implantats Coclears d’Espanya) i els ha anunciat l’ampliació dels criteris d’inclusió dels implants coclears.

A partir d’aquest any es finançaran els implants coclears bilaterals en els casos d’hipoacúsia severa o profunda en nens. Els implants coclears bilaterals possibiliten una millora de la  qualitat del so i discernir de manera més clara la seva procedència.

Fins ara el Servei Català de la Salut (CatSalut) només finançava un dels implants i els implants bilaterals només s’afegien en casos molt específics.

Els implants coclears són un aparell electrònic d’adaptació quirúrgica que transforma els senyals acústics en senyals elèctrics, els quals estimulen el nervi auditiu.

Està format per uns components interns que es col·loquen mitjançant la cirurgia (receptor-estimulador i elèctrodes) i un processador extern que s’adapta aproximadament un mes després de la cirurgia i que és programat individualment per un expert en activació i programació clínica.

La majoria de les hipoacúsies infantils són presents en el primer any de vida i, d’aquestes, entre el 35 i el 50% són congènites. A Catalunya cada any neixen al voltant d’uns 60 infants amb hipoacúsia severa o profunda i molts d’aquests es podran beneficiar d’aquest tipus d’implants coclears.

 La hipoacúsia és el dèficit sensorial més freqüent i, si afecta nadons i infants, pot tenir repercussions importants en el seu desenvolupament global (intel·lectual, emocional, motor, del llenguatge i social).

Per això, a Catalunya es fa la detecció precoç de la hipoacúsia a tots els hospitals maternals, ja siguin de la xarxa pública o de la privada.

Aquest cribratge permet identificar els nadons que tenen una pèrdua auditiva més gran o igual a 40 dB, i aplicar, si cal, el tractament o la intervenció terapèutica adequats i fer-ne el seguiment oportú.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada