audiopacks audiologia ajudes ayudas catsalut pao

Nou catàleg de prestacions CatSalut

Amb data de 16 de gener de 2020 ha entrat en vigència el nou catàleg de prestacions ortoprotètiques a càrrec del Servei Català de la Salut.

Aquestes prestacions ortoprotètiques s’orienten a recuperar habilitats, capacitats o funcions que s’han deteriorat o perdut a causa d’una malaltia congènita o adquirida, o un traumatisme.

Aquest catàleg inclou la relació de tots els articles, el preu i l’aportació màxima del CatSalut. En alguns casos pot donar-se el cas que l’usuari hagi d’abonar una part.

El sistema de salut garanteix a les persones assegurades l’obtenció de les pròtesis externes, ortesis i cadires de rodes prescrites per metges de la xarxa sanitària pública i que estiguin inclosos a la cartera del sistema nacional de salut vigent.

El metge és l’encarregat de prescriure l’ajuda i lliurarà a l’usuari un document anomenat PAO (prescripció d’article ortoprotètic).

Els centres privats acreditats pel CatSalut per a dispensar aquests articles ortoprotètics tenen un identificador.

 

Les novetats respecte al catàleg anterior són notables:

En el cas de les pròtesis auditives (audiòfons i motlles), la prestació s’amplia per a pacients hipoacúsics, de 0 a 20 anys d’edat (ampliable 2 anys més cada any fins els vint-i-sis anys d’edat), quan fins ara el limit d’edat era de 16 anys.

L’hipoacúsia ha de ser bilateral neurosensorial, transmissiva o mixta, permanent, no susceptible d’altres tractaments, amb una pèrdua d’audició superior als 40 dB en la millor de les orelles (valor obtingut amb la mitjana de les freqüències de 500, 1.000 i 2.000 Hz).

També es contemplen més supòsit en el cas dels audiòfons (audiòfons intracanals (ITC,CIC, ITE), audiòfons retroauriculars (RITE,RIC,BTE), i sistemes BRICOSS, i en els motlles adaptadors (BTE, RITE, RIC), augmentant l’aportació econòmica del CatSalut respecte el catàleg anterior i dependent de cada tipus d’audiòfon o motlle adaptador.

Respecte a la renovació de la periodicitat de l’article, finalitzada la vida mitjana de 48 mesos en el cas dels audiòfons i de 24 mesos en el cas dels motlles adaptadors, aquest podrà ser renovat només quan hagi perdut la seva funcionalitat i aquesta no es pugui recuperar amb el recanvi corresponent.

 

Per a més informació:

https://catsalut.gencat.cat/ca/proveidors-professionals/registres-catalegs/catalegs/prestacions-ortoprotetiques/

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada