audiopacks audiologia transcripcion instantanea google transcripcio instantania covid sordera sordesa

Transcripció instantània, sordesa i COVID-19

Dimitri Kanevsky, un científic de Google ha creat una eina que gràcies a l’aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial és capaç de transcriure en temps real el que es parla.

Dimitri Kanevsky pateix sordesa des de nen, el que li ha provocat dificultats en la seva parla. Van ser aquestes dificultats les que el van portar a implementar l’aplicació Live Transcribe (transcripció instantània).

Aquesta aplicació transforma la veu en text en temps real, el que permet mantenir una conversa. Aquesta app amb milions d’usuaris i que està disponible en més de 70 idiomes diferents, ha millorat molt la comunicació entre les persones amb sordesa i oients.

Per Kanevsky tenir serveis de transcripció de veu en els hospitals ha estat sempre una necessitat que està guanyant importància durant aquesta pandèmia. Afirma que és realment necessari eliminar barreres de comunicació. Tecnologies com Live Transcriu poden ajudar a eliminar-les.

Les persones amb sordesa quan van a el metge necessiten comunicar-se, o més concretament, en aquests moments de pandèmia, en què persones grans estan confinades en solitud, a casa seva, o que viuen en residències i tenen les visites dels seus familiars limitades, la transcripció de veu Live Transcribe es fa imprescindible.

També pot ser útil perquè els estudiants amb pèrdua auditiva puguin seguir les classes dels seus professors per via telemàtica.

Kanevsky també està desenvolupant altres aplicacions com Euphonia, un sistema per facilitar la comunicació de les persones que tenen dificultats per pronunciar bé.

Live Transcribe o altres assistents de veu no pot entendre a persones amb pronunciacions no estàndards, ja que els algoritmes de reconeixement de veu que utilitzen treballen amb milions d’exemples de persones amb veus que sonen típiques, però amb pocs de persones amb deficiències en la parla, com són amb malalties neurològiques com ELA, esclerosi múltiple, ictus, síndrome de Down, o amb sordesa.

Euphonia desenvolupa models de reconeixement de veu personalitzats per a cada persona. Quan una persona amb dificultats de pronunciació parla utilitzant Euphonia, l’app transcriu tot el que diu. L’eina encara està en desenvolupament, i arribarà a estar disponible en 70 idiomes.

Aquestes apps són possibles gràcies als sistemes de reconeixement de veu que permeten entendre el que altres persones ens diuen (a través de Live Transcribe) i a altres persones entendre’ns (amb Euphonia).

La tecnologia s’ha tornat més inclusiva i les companyies estan treballant en el desenvolupament de mecanismes d’accessibilitat per a persones amb algun tipus de discapacitat.

I és que, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), en el món hi haurà a l’any 2055, 900 milions de persones amb sordesa. De fet, el 15% de la població mundial actual, pateix alguna discapacitat.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.