audiopacks audiologia beneficis beneficios uso us audifonos audiofons

Els beneficis que ens aporten els audiòfons

No és fàcil enumerar tots els beneficis que l’ús d’audiòfons pot aportar a cada persona, però sí que alguns dels beneficis són molt fàcils d’assenyalar.

El benefici principal és que millora enormement la capacitat auditiva, la qual cosa significa que pot percebre el món que l’envolta, confiar en tots els seus sentits, comunicar-se, gaudir de la música i gaudir d’una gran qualitat de vida.

No obstant això, més enllà d’aquest benefici inicial, quins són alguns dels altres beneficis que es pot guanyar portant audiòfons? Donarem un cop d’ull més profund:

 

Millora de les relacions

La pèrdua d’audició pot posar a prova les relacions que tenim amb els nostres amics i familiars.

La pèrdua auditiva fa que la comunicació sigui més difícil, la qual cosa significa que hem d’aprendre noves formes de comunicació, com assegurar-nos que sempre puguem veure la cara i la boca d’aquells amb els qui estem parlant.

Amb els audiòfons, podrà escoltar molt millor als seus amics i familiars. Podrà entaular una conversa amb molta facilitat i no sentirà que ha d’interrompre’ls amb tanta freqüència per a aclarir-los o demanar-los que repeteixin un punt concret.

 

Millora a la vida social

L’aïllament és un problema comú per als qui viuen amb pèrdua auditiva. Com la comunicació es torna més difícil, moltes persones simplement decideixen evitar-la, fins i tot inconscientment, la qual cosa significa que poden acabar passant més temps tot sol.

Amb els audiòfons, podrà participar i sentir-se més còmode en les reunions socials, serà més probable que es comuniqui i comenci a parlar amb noves persones i que augmenti els seus contactes socials d’aquesta manera. No sols pot mantenir millor les seves amistats, sinó que també pot trobar noves.

 

Millores en la salut mental

Molts estudis a llarg termini han demostrat que usar audiòfons pot significar grans coses per a la salut mental en general.

A causa de l’estrès i l’aïllament sovint causats ​​per la pèrdua d’audició, les persones que viuen amb ella tenen més probabilitats d’experimentar depressió i símptomes de trastorns d’ansietat.

Amb els audiòfons, pot sentir-se més independent i segur, i tenir una major autoestima en comunicar-se amb els altres. En millorar la seva vida social i mantenir millor les seves relacions amb els seus amics i familiars, també pot gaudir d’una gran qualitat de vida en general.

 

Millora en la capacitat de concentració

Moltes persones que han usat audiòfons han notat que es troben molt més capaços de concentrar-se i concentrar-se després d’usar-los.

D’una banda, els audiòfons ajuden naturalment a la nostra percepció, per la qual cosa la nostra capacitat de notar i centrar-nos en els detalls, especialment els detalls audibles, naturalment millorarà.

Moltes persones que experimenten pèrdua auditiva també escolten tinnitus o acúfens, que són sorolls interns que només són audibles per a ells.

Els audiòfons poden ajudar amb el tinnitus, la qual cosa significa que les persones que els usen no han de bregar amb sorolls molests que d’una altra manera podrien ser una font constant de molèstia per a ells.

 

Més energia

Moltes persones fins i tot esmenten que se senten més enèrgics quan usen els seus audiòfons. Un dels aspectes menys discutits de la pèrdua auditiva és el gran esforç que es necessita per a viure amb ella.

Les persones amb pèrdua auditiva sovint han d’esforçar-se molt més per a comunicar-se, la qual cosa requereix concentració i escolta activa en tot moment per a assegurar-se que puguin comprendre i respondre de manera efectiva.

Com a tal, la pèrdua auditiva pot ser sorprenent-ment esgotadora. Un audiòfon significa que no ha de fer tant d’esforç, la qual cosa significa que té més energia per a gastar com vulgui.

 

Pot fer millor el seu treball

Una combinació de molts dels beneficis sostinguts esmentats anteriorment significa que pot posar més energia, atenció i concentració en les parts de la seva vida que importen quan usa audiòfons.

No sorprèn que moltes persones que usen audiòfons esmentin que la seva vida laboral ha millorat. Estan més ben capacitats per a concentrar-se en el seu treball, escoltar instruccions i notar detalls que d’una altra manera podrien perdre’s.

A més, la seva capacitat de comunicar-se més fàcilment fa que el treball sigui menys esgotador per a ells i els permet gestionar bones relacions amb les persones amb les quals treballen.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.