audiopacks audiologia verano cuidado protesis auditivas estiu auditives

Estiu i cura de les pròtesis auditives

Amb l’arribada de l’estiu, les avaries en els audiòfons i els implants coclears augmenten perquè queden exposats a diferents agents externs que poden afectar el seu correcte funcionament. Per garantir que no ens fallin, caldrà extremar les cures quotidianes.

L’aigua de platges o piscines, les altes temperatures, la sorra de la platja, i la suor poden malmetre’ls.

 

Com tenir cura de les seves pròtesis auditives

  • Aigua: recordeu que s’ha de treure els audiòfons abans d’entrar a l’aigua, ja que no són submergibles. La majoria dels audiòfons van recoberts d’un revestiment que protegeix la carcassa i els components electrònics interns contra les agressions externes, però el micròfon sempre és més sensible a aquests danys. Si els audiòfons s’han mullat, cal apagar-los i retirar immediatament la bateria o pila per evitar la corrosió, després els assecarem amb un drap sec net. A l’arribar a casa posi-ho a assecar en el seu deshumidificador elèctric, o amb les pastilles assecants de silicat. Al mercat hi ha algunes solucions disponibles com fundes de neoprè per als audiòfons que les protegeixen de l’aigua i la humitat, cordes per subjectar-los i impedir que caiguin a l’aigua o que les perdem, estoigs resistents a l’aigua, etc. També hi ha accessoris per als implants, com fundes per a la part externa, bobines especials per a l’aigua o processadors submergibles que permeten el bany.
  • Sorra i pols: pot obstruir els micròfons així que és imprescindible protegir els audiòfons quan es roman a la platja, guardant-los dins de les seves caixes. En el cas de nens petits, perquè no li caiguin sobre la sorra, pot portar-los subjectes amb cintes de subjecció. Pareu atenció quan bufi vent amb intensitat, potser sigui necessari treure-se’ls o posar-se una gorra.
  • Sobreescalfament per l’efecte de el sol o altes temperatures: guardi sempre els seus audiòfons o implants en les caixes protectores. Eviti la incidència directa el sol a la caixa, no les deixi sobre taules de les terrasses, en els taulers de control i guanteres de el cotxe, on pot augmentar la temperatura. Mantingueu en llocs secs i frescos.
  • Crema solar i loció anti-mosquits: no ha de aplicar-les amb les pròtesis auditives col·locades, és recomanable llevar per impedir que es obstrueixin. Per la mateixa raó eviti també l’ús de productes per al cabell com laques o gels mentre porta els seus audiòfons o implants.
  • Jocs infantils: és molt important evitar els cops a les pròtesis auditives. Moltes vegades els nens juguen i no s’adonen que qualsevol xoc o caiguda pot danyar els audiòfons i en els implants, tant la part externa com la interna. Quan juguin sempre han de portar els audiòfons subjectats a la roba amb les cordes de subjecció o amb les fundes de neoprè amb cordó integrat.

 

Amb aquests consells, tindran cura les seves pròtesis auditives o les dels seus fills, perllongant el seu bon funcionament i gaudint d’una bona audició durant l’estiu.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.