audiopacks barcelona audiologia setmana internacional persones sordes

Setmana Internacional de les Persones Sordes

Els dies del 21 al 27 de setembre se celebra la Setmana Internacional de les Persones Sordes, dies  de caràcter reivindicatiu en els quals donar visibilitat a una realitat que afecta milions de persones a tot el món.

A Espanya, enguany és el 26 de setembre, quan se celebra el Dia Internacional de les Persones Sordes, una data que busca sensibilitzar i conscienciar sobre les necessitats particulars dels sords i la importància de crear programes que permetin la seva inclusió dins de tots els àmbits de la societat.

La Setmana Internacional de les persones Sordes es va celebrar per primera vegada al setembre de 1958 i des de llavors s’ha convertit en un moviment global que promou i crea consciència sobre qüestions a les quals persones sordes s’enfronten en la seva vida quotidiana. Dins d’aquesta, se celebra també, el 23 de setembre, des de 2017, el Dia Internacional de les Llengües de Signes.

Un altre dels objectius fonamentals de la celebració d’aquestes jornades és impulsar la detecció precoç de trastorns auditius, especialment de la hipoacúsia infantil i, més en concret, d’aquella que és deguda a la falta de desenvolupament dels conductes auditius en el bebè, ja que, si es diagnostica dins dels primers tres mesos de vida, es pot realitzar una intervenció quirúrgica que permetrà al nen poder sentir normalment la resta de la seva vida.

Algunes dades sobre la pèrdua auditiva en el món:

  • Hi ha aproximadament 466 milions de persones que tenen algun tipus de problema auditiu.
    Almenys, 72 milions de persones són sordes, de les quals més del 80% viu en països en desenvolupament i, com a col·lectiu, utilitzen més de 300 llengües de signes diferents.
  • El 60% dels casos de sordesa que existeixen en l’actualitat es podrien haver previngut d’haver-se diagnosticat a temps.
  • En 2018, només a Espanya hi havia 1.064.000 persones amb alguna mena de discapacitat auditiva, i 5 de cada 1.000 nounats espanyols presenta algun tipus de sordesa en diferent grau.
  • El 50% dels joves entre els 12 i els 35 anys, a causa de la sobre exposició continuada de sorolls, sofreixen el risc de desenvolupar algun tipus de pèrdua auditiva.
  • S’estima que per a l’any 2050, de seguir la tendència com fins ara, 1 de cada 10 persones tindrà algun tipus de discapacitat auditiva.

És necessari posar l’accent en la prevenció perquè els pronòstics no arribin a complir-se. Encara que molts problemes auditius poden deure’s a factors genètics, la detecció precoç i el tractament primerenc de moltes patologies ajuda al fet que els problemes no s’agreugin.

https://asogra.es/semana-internacional-de-las-personas-sordas-2020-y-dia-internacional-de-las-lenguas-de-signos-2020/

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.