audiopacks audiologia atencion atencio personalizada personalitzada audifonos audiofons

Per què és important per a vostè l’atenció personalitzada?

L’audioprotetista és un professional sanitari titulat en audiologia protètica que ofereix l’atenció audiològica per als desordres relacionats amb l’audició.

Encara que el seu servei més conegut pugui semblar la venda d’audiòfons, atenent principalment a raons estètiques o econòmiques del futur usuari de pròtesis auditives, cal assenyalar que aquest coneixement de la seva figura és totalment parcial.

La funció principal de l’audioprotetista és la d’avaluar i establir la situació auditiva de cada pacient, a través de diferents proves com són la audiometries tonals i verbals, la impedanciometria, etc., per poder prescriure els audiòfons més adequats per a cada cas i la seva posterior adaptació.

En primer lloc, l’audioprotetista ha de fer una anamnesi al futur usuari de pròtesis auditives. L’anamnesi li facilitarà un primer contacte amb el pacient, la recopilació de dades fonamentals dels seus antecedents, el seu estil de vida i les seves necessitats auditives.

L’anamnesi, juntament amb els exàmens auditius per determinar el tipus i grau de pèrdua auditiva, permetran a l’audioprotetista buscar la millor solució a les seves necessitats, i començar el procés de “Selecció de pròtesi auditiva“.

Segons el tipus d’audiòfons seleccionats, pot ser necessari que l’audioprotetista li faci motlles de les dues orelles per encaixar-los. Aquest procés és totalment personalitzat, i aquesta atenció només es pot fer en el gabinet auditiu.

El gabinet auditiu es manté actualitzat sobre les innovacions tecnològiques en audiòfons i en ajudes tècniques, i treballa amb les principals marques del sector i mercat audiològic.

Aquesta posada al dia constant per part de l’audioprotetista, li garanteix a l’usuari una adaptació amb tecnologia d’última generació i no obsoleta, que es traduirà en una millor qualitat auditiva.

 

Ajust dels seus audiòfons

Quan torni a el cap d’uns dies a recollir els seus nous audiòfons, l’audioprotetista li pot fer més proves, li programarà els seus audiòfons per verificar que li proporcioni l’amplificació correcta segons la seva pèrdua auditiva, i si cal li farà les reprogramacions per millorar la seva qualitat auditiva.

Per acabar li ensenyarà com col·locar-se i treure els seus audiòfons i com cuidar i mantenir-los correctament.

 

Període de prova

Després del seu primer ajust, se li permet un període de prova per adaptar als seus nous audiòfons previ a l’adquisició dels mateixos.

Durant els primers dies, pot experimentar canvis en els sons que escolta i pot necessitar un temps per acostumar-se a la cura i maneig diari dels seus audiòfons.

Qualsevol dubte, problema o incomoditat que se li presenti, és important que ho consulti amb el seu audioprotetista.

 

Seguiment postvenda

Després que s’hagi adaptat als seus nous audiòfons, haurà de continuar amb visites de seguiment.

L’audioprotetista li farà un control periòdic tant de la seva pèrdua auditiva, com dels seus audiòfons. Aquest seguiment és primordial.

D’una banda li garanteix un control de la seva salut auditiva i si és necessari un reajustament dels seus audiòfons si hi ha variacions, així com el consell d’altres possibles solucions tècniques auditives (TV, telèfon, micròfons remots, etc.). De l’altra, en el gabinet auditiu es realitza la neteja, manteniment i control tècnic amb una atenció personalitzada per a un correcte funcionament dels seus audiòfons.

A més, si li sorgeixen dubtes sobre l’ús dels audiòfons o altres ajudes tècniques auditives, l’audioprotetista li proporcionarà la informació i les recomanacions necessàries.

Confiï en un centre auditiu. Els gabinets auditius disposen de l’equipament d’exploració audiològica modern, els audiòfons i altres ajudes tècniques d’última generació, així com dels professionals audioprotetistes degudament formats i titulats. En aquests centres pot demanar consulta gratuïtament i sense compromís.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.