audiopacks perdida auditiva pendiente inversa pendent perdua

Pèrdua auditiva de pendent inversa

La majoria dels casos de pèrdua auditiva impliquen una incapacitat per a comprendre els sons d’alta freqüència. Les veus de dones i nens són les més difícils de comprendre.

Un tipus rar de pèrdua d’audició, coneguda com a pendent inversa, té l’efecte contrari: fa que els sons de baixa freqüència siguin difícils d’escoltar.

Les cèl·lules ciliades danyades en la còclea sovint resulten en una pèrdua de la capacitat per a comprendre els sons d’alta freqüència.

La pèrdua auditiva de pendent inversa es caracteritza per la incapacitat d’escoltar sons de to baix. Les persones amb pèrdua auditiva de pendent invers no comprenen els sons de les vocals, ja que tenen més energia de to baix i contribueixen més al nostre sentit del volum que les consonants, que són de to més alt i contribueixen més a la claredat de la parla, especialment difícils d’entendre.

 

Solucions per a la pèrdua auditiva de pendent inversa

Hi ha tres causes principals de pèrdua auditiva de pendent inversa:

Genètica: Un gen en particular inhibeix ocasionalment el desenvolupament de cèl·lules ciliades en l’oïda interna responsables de la percepció del to.

La malaltia de Meniere: Aquest trastorn de l’oïda interna provoca vertigen, tinnitus i pèrdua auditiva. Afecta al líquid que envolta l’oïda interna i pot provocar dificultats per a comprendre els sons greus.

Condicions d’aparició sobtada: A vegades, la pèrdua auditiva de pendent inversa es desenvolupa sobtadament sense previ avís. Aquest sol ser el cas de la pèrdua auditiva de pendent invers. Sovint es relaciona amb una infecció viral, però a vegades es desconeix la causa o condició exacta.

Quan el trastorn és causat per la genètica, no es pot fer res. Les injeccions d’esteroides poden ajudar als qui desenvolupen l’afecció sobtadament, encara que l’èxit és limitat i els símptomes poden romandre.

La millor solució per als qui sofreixen de pèrdua auditiva de pendent inversa és l’assessorament i les estratègies d’afrontament que poden ajudar aquestes persones a tenir una millor qualitat de vida.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.