audiopacks norma iso 21388

Norma ISO 21388

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que 360 milions de persones presenten diferents graus de discapacitat auditiva, el que es tradueix en aproximadament el 5,3% de la població mundial.

Entre les diferents opcions per a pal·liar els efectes de la pèrdua auditiva, els audiòfons són de les més utilitzades.

Aquest fet, obliga a plantejar-se la importància d’un marc general per a l’adaptació d’aquestes pròtesis auditives, amb la finalitat d’aconseguir la millor adaptació possible, augmentant els beneficis funcionals i la satisfacció del pacient/client, i evitar l’impacte del mal ajustament i incomoditat en el seu ús.

 

Norma ISO 21388

L’Organització Internacional de Normalització o Estandardització (ISO) és una organització no governamental i independent, actualment present en 193 països, que desenvolupa normes o estàndards per assegurar la qualitat, seguretat i eficiència de productes i serveis.

Són les anomenades Normes ISO, que inclouen totes les indústries, des de tecnologia i seguretat alimentària, fins agricultura i salut.

L’adaptació d’audiòfons no pot dependre del coneixement i les pràctiques de l’audioprotetista, ja que és probable que la comprensió diferent de l’adaptació hagi provocat atencions desiguals, resultats variables, i fins hi tot, insatisfacció amb l’ús dels audiòfons.

La norma ISO 21388 neix amb la finalitat de consensuar i optimitzar tot el procés d’adaptació de les pròtesis auditives (audiòfons), centrant-se amb la importància que només mitjançant el coneixement, formació i enfocament sistemàtic del procés d’adaptació dels audiòfons per part del professional audiòleg es podrà aconseguir.

Aquesta norma també dona un paper important a l’estreta comunicació i col·laboració entre professional i pacient/client per tal d’intercanviar informació important durant aquest procés adaptatiu dels audiòfons.

Les etapes que específica la norma en relació al procés d’adaptació dels audiòfons, així com l’educació del professional, les instal·lacions i sistemes necessaris per a garantir els serveis adequats, es centren en la població adulta amb pèrdua auditiva.

Majoritàriament usuaris adults de pròtesis de conducció aèria en la seva major part, tot i que també es pot aplicar a les pròtesis de conducció òssia.

Altres poblacions amb pèrdua auditiva, com ara la població infantil, persones amb altres discapacitats o persones amb altres pròtesis implantables, no queden contemplades en el document ja que es reconeix que poden necessitar serveis específics.

Per a més informació: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:21388:ed-1:v1:en

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.