audiopacks ventajas usar audifonos avantatges audiofons

Avantatges d’emprar audiòfons

L’objectiu principal dels audiòfons és millorar la seva audició. Escoltarà millor molts sons que o bé ja no sentia o ho feia de manera fluixa i distorsionada; el cant dels ocells, les onades del mar, l’aigua de l’aixeta, el brunzit d’electrodomèstics o les seves passes quan camina.

Tecnològicament, els audiòfons s’han desenvolupament molt en els últims anys. Això permet que els seus audiòfons s’adaptin pràcticament a totes les situacions d’escolta on vostè necessita sentir millor, com a casa, al carrer, al transport públic, en reunions i actes socials (família, feina, oci, etc).

També l’ajudaran a entendre millor la televisió, la ràdio, el telèfon i tornarà a gaudir de la música, augmentant la satisfacció de portar-los.

 

Qualitat de vida i salut

Molts usuaris de pròtesi auditives, quan se’ls pregunta, comenten que els ha aportat una millora en la seva qualitat de vida.

Multitud d’estudis avalen aquestes afirmacions, trobant que les persones amb pèrdua auditiva que utilitzen audiòfons gaudeixen de millor salut física i mental que les que no n’utilitzen.

Altres estudis científics, confirmen que l’ús de les pròtesis redueix el deteriorament cognitiu i el risc de patir demència.

Altres, han demostrat que la pèrdua auditiva no tractada incrementa el risc d’angoixa, depressió, soledat, trastorn de somatització i dependència dels demés.

 

Vida social i laboral

Els usuaris d’audiòfons comenten que el fet de portar-los els permet tenir una vida social molt més rica, i que, repercuteixen positivament en les seves relacions familiars i personals, ja que es troben més còmodes i segures al poder participar en festes i reunions socials.

Dins l’àmbit laboral, els audiòfons també els ajuden. Poden participar en més converses i reunions professionals, doncs els audiòfons els permeten seguir el fil de la conversa.

Les perspectives laborals i els ingressos econòmics són millors quan es porten audiòfons que si no s’utilitzen, i les taxes d’atur són menors en les persones amb pèrdua auditiva usuàries d’audiòfons que en els no portadors.

 

Esgotament físic i mental

Els usuaris d’audiòfons es senten menys fatigats física i mentalment al final del dia que els no portadors d’audiòfons. Aquest menor esgotament es tradueix en un descans nocturn molt millor.

El fet de no sentir ni entendre comporta una falta de control sobre el que succeeix al voltant i provoca inseguretat i angoixa a la persona hipoacúsica.

Aquesta, intenta compensar la falta d’informació auditiva a través d’altres vies com pot ser la via visual. El fet que la via visual no ens permeti captar tota la informació, fa que la persona amb  pèrdua auditiva no tractada gasti molta energia i atenció per intentar suplir la informació no rebuda.

L’atenció auditiva li suposa una fatiga mental, alhora que física, doncs per a poder controlar visualment la situació, haurà de fer un esforç per planificar amb antelació com solucionarà les possibles situacions que esdevinguin, com ara, on s’asseurà per controlar millor a tots els assistents, amb qui pot recolzar-se per no perdre el fil de les converses, etc.

Els audiòfons no faran que recuperi l’audició perduda, però sí que millori notablement.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.