audiopacks consejos consells audifonos audiofons cuidar

10 consells per a cuidar els audiòfons del teu fill

Tant els audiòfons com els implants coclears per a nens són peces molt delicades, tal com t’expliquem en aquest post.

Al cap i a la fi són aparells electrònics, i consegüentment cal tenir precaució en utilitzar-los. Si entren en contacte amb l’aigua, els dóna molt el sol o cauen a la sorra poden deteriorar-se i en el pitjor dels casos, arribar fins i tot a espatllar-se.

Avui us donarem uns consells per a cuidar els audiòfons dels més petits, i més ara que anem cap a l’estiu, per a poder gaudir de la platja, la piscina o l’esport a l’aire lliure sense cap preocupació.

 

  • Netejar diàriament l’audiòfon

Recomanem netejar la carcassa de l’audiòfon amb un drap o tovalloletes o utilitzar un raspall petit per a netejar l’entrada dels micròfons. Mai s’han d’usar detergents, alcohol i sabons per a la neteja, el nostre consell es que feu us de productes de neteja exclusius per a audiòfons.

 

  • Protegir-los de temperatures extremes

Les temperatures extremes poden danyar seriosament els components interns. Per tant, recomanem evitar l’exposició prolongada als climes més freds i a les fonts de calor, com els assecadors de pèl, estufes, automòbils calents i fins i tot llum solar de manera directa.

 

  • L’audiòfon lluny de l’aigua

Actualment són resistents a l’aigua i a la pols. No obstant això, sovint tenen cert nivell de resistència a l’aigua. Per exemple, els dispositius amb la classificació IP68 vol dir que poden submergir-se en aigua a 1 metre de profunditat durant 60 minuts. Els períodes prolongats d’immersió en aigua de manera contínua conduiran a un alt nivell d’humitat i condensació d’aigua, que amb el temps danya els components electrònics.

 

  • Mantenir l’audiòfon allunyat de la brutícia

És important assegurar-se de tenir els dits nets abans de tocar l’audiòfon, perquè la petita entrada del micròfon no es bloquegi amb brutícia ni aplicar cap producte que els pugui danyar.

 

  • Treure els audiòfons en aplicar esprais

Aquest és un consell especialment útil per als adolescents. L’aerosol i altres articles cosmètics poden danyar els dispositius, per la qual cosa sempre han de retirar-se abans del seu ús.

 

  • Guardar i ventilar els audiòfons quan no es facin servir

Abans d’anar a dormir recomanem col·locar els audiòfons en el seu estoig, retirar les piles i obrir el portapiles completament perquè es ventilin durant la nit. Si el nen pot, el podem acostumar perquè faci aquesta tasca diàriament.

 

  • Mantenir els audiòfons fora de l’abast dels nens petits i gossos

Els nens i els gossos més petits són molt curiosos i amb freqüència les bateries i els audiòfons poden acabar en la boca i les mans. Per tant, a més de comptar amb portapiles de seguretat a prova de manipulacions i mini ganxos per a les oïdes per a nens més petits, és important que els audiòfons i les bateries sempre es guardin en un lloc segur.

 

  • Evitar que caiguin els audiòfons

Sí, aquesta és una regla molt difícil de complir quan es tracta de nens. Fins i tot tenint en compte que els materials de la carcassa cada vegada són més robusts, poden danyar-se si toquen superfícies dures. En netejar-los o canviar les piles, recomanem posar els audiòfons sobre una superfície tova. És important explicar als petits la importància de cuidar bé els seus dispositius i connectar-los a un clip pediàtric per a sostenir-los en les oïdes davant possibles caigudes.

 

  • Utilitzar un deshumidificador

Els nens porten una vida molt més activa que els adults: juguen a l’escola, practiquen esports etc. Per tant, la suor, la humitat del seu entorn i la cera de l’oïda s’acumulen, la qual cosa pot eliminar-se fàcilment amb un deshumidificador.

 

  • Visitar al professional de l’audició regularment

Recomanem visitar al professional de l’audició regularment per a netejar i revisar adequadament els audiòfons, prolongant la seva vida útil.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.