audiopacks barcelona hulk implante coclear implant

L’increïble Hulk té un implant coclear

Cada vegada que algun famós parla sobre la seva pèrdua auditiva, l’estigma desapareix. L’última celebritat a fer-ho és Lou Ferrigno, millor conegut per la seva interpretació de l’Increïble Hulk en les dècades de 1970 i 1980.

Recentment va rebre un implant coclear i vol que tots ho sàpiguen. L’actor vol usar la seva fama per a demostrar que no hi ha vergonya en patir pèrdua d’audició i inspirar als candidats a considerar un implant coclear.

“El major canvi per a mi des del meu implant coclear”, diu, “és que tinc més confiança”. Pel fet que l’implant coclear l’ajuda a escoltar-se millor a si mateix, la seva dicció ha millorat.

Tampoc necessita esforçar-se tant per a escoltar als altres. Ha estat un canvi tan positiu en la seva vida que ja està considerant implantar-se l’altre costat l’any vinent.

 

Ocultant la pèrdua auditiva

Durant l’apogeu de la seva carrera, Ferrigno mai va revelar la seva pèrdua auditiva per temor al fet que li costés treballs com a actor.

Com parlava de manera diferent, molts van creure que era d’un altre país. Li va dir a la gent que era un impediment de la parla, però que en realitat era la pèrdua auditiva. Només recentment Ferrigno s’ha tornat més obert sobre els seus problemes d’audició.

Després dels 65 anys, un terç de tots els adults tenen pèrdua auditiva. Ferrigno va veure el gran impacte que va tenir un implant coclear en un amic seu que va sofrir una pèrdua auditiva sobtada. Això ho va inspirar a aprendre més i espera poder ajudar a uns altres a fer el mateix.

 

Corregir la informació errònia sobre els implants coclears

Ferrigno també vol ajudar a corregir la informació errònia sobre els implants coclears. Estava frustrat per la representació dels implants coclears en la pel·lícula Sound of Metall, i espera que el seu abast ajudi a aclarir les coses.

La cirurgia d’implant coclear sol ser una experiència ambulatòria, no l’esdeveniment hospitalari que es mostra en la pel·lícula.

També és extremadament rar que algú rebi més d’un implant coclear alhora. A més, la majoria de les vegades, la cirurgia està coberta per una assegurança.

Ferrigno vol que la gent comprengui que el procediment d’implant en si és senzill; és el que ve a continuació el que requereix treball: reconstruir la seva capacitat per a comprendre els sons. Però la recompensa és increïble.

Ferrigno diu que la seva discriminació de paraules ha millorat del 18% al 65% en només 6 setmanes. Espera millores addicionals en el futur.

 

Usant la seva celebritat per a donar esperança a uns altres

Créixer amb pèrdua auditiva va ser difícil, especialment en l’època de les ajudes corporals.

Diagnosticat als 4 anys, el discurs de Ferrigno mai va sonar com el dels seus companys, per la qual cosa va ser assetjat.

Es va tornar introvertit i tímid, frenat per les seves diferències d’audició i parla. Quan era adolescent, va recórrer al culturisme com una manera de guanyar-se el respecte dels seus companys.

Treballar intensament en el seu cos va ser una cosa natural, perquè sempre s’havia esforçat molt. Continua treballant intensament en ell avui com a part de la rehabilitació auditiva que ve amb el seu implant.

Ferrigno vol que altres persones amb pèrdua auditiva sàpiguen: “Si jo puc fer-ho, qualsevol altra persona també”. Espera inspirar a uns altres a avaluar la seva audició i, si és un candidat, a considerar la possibilitat si es fes un implant coclear.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.