audiopacks beatles dia internacional musica

El Día Internacional dels Beatles

Els Beatles van canviar la nostra manera de veure la música per sempre i com a agraïment el món sencer els dedica el seu propi dia internacional cada 16 de gener.

És la data que rendeix un especial tribut als Beatles, la de la inauguració del Cavern Club, el bar de Liverpool on van fer el seu gran debut, encara que hi ha qui prefereix retardar-lo fins al 10 de juliol, quan en 1964 la banda tornava a la seva ciutat natal després d’una triomfant gira pels Estats Units.

Sigui com sigui la febre pels Beatles segueix present 60 anys després i els fans celebren aquest dia per tot el món.

Sigui al gener o al juliol, per a molts amants de el rock qualsevol dia és bo per a recordar a John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr i George Harrison, els membres de la famosa banda The Beatles que es van convertir en quatre pilars de la cultura pop.

 

En poc més de quatre anys van donar 162 concerts en 90 ciutats de 15 països diferents. Van fer història i van rebre la condecoració de l’Ordre de l’Imperi Britànic en 1965 per la seva aportació a la música per la mateixa reina Isabel II.

La seva influència, serrell inclòs, segueix present en cantants de totes les generacions i estils. Només cal  una sola frase de qualsevol dels seus temes perquè ressonin als nostres caps durant hores. “Let It Be”, “Here Comes The Sun”, “Hey Jude”, “Twist And Shout”, “Love Me Do”, “Lucy In The Sky With Diamonds”, “Yesterday”, etc. Totes aquestes cançons formen part de la nostra memòria musical sense importar l’edat que tinguem.

 

Abbey Road és la imatge que va immortalitzar el pas de zebra més famós del món. Només The Beatles serien capaços de convertir un simple pas de zebra en un dels punts turístics més famosos del planeta i la seva posa, en una de les més imitats al llarg de l’últim mig segle.

Va servir de portada per al qual va ser un dels seus últims i més aclamats treballs, que portaria per nom el del carrer on es va realitzar la fotografia, que no era una altra que on es trobava el seu estudi d’enregistrament.

No obstant això, també va ser el principi de la fi. L’àlbum es va gestar en temps de crisi i tensió entre ells. Van abandonar les gires en directe i la parella de John Lenon, Yoko Ono, es va convertir en la perfecta figura i boc expiatori de la separació de la banda en 1970.

Encara que molts apunten a una més que probable batalla d’egos entre ells, especialment entre Paul McCartney i John Lenon. I després de la defunció de la seva mánager, Brian Epstein, la cola que els mantenia units es va anar per sempre.

En el seu últim àlbum la banda ho va dir tot: “Let It Be”, és a dir “deixa-ho estar”, en castellà.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.