audiopacks estilo de vida saludable

Estil de vida saludable i la pèrdua auditiva

Un grup d’investigadors de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) han demostrat que l’estil de vida saludable és un factor protector de la pèrdua d’audició, de manera que qüestions com no fumar o consumir alcohol de manera moderada poden ajudar a retardar o evitar la pèrdua auditiva.

L’anàlisi s’ha realitzat tenint en compte que la pèrdua d’audició afecta a milions de persones a tot el món i és una condició de salut associada a major depressió, aïllament social, la demència.

L’estudi conclou que l’adherència a l’estil de vida saludables disminueix el risc de pèrdua d’audició en les persones adultes, i crida a continuar investigant en aquesta línia per a promoure possibles millores en els diagnòstics.

Fan referència a qüestions com no fumar, realitzar un consum d’alcohol moderat, i tenir uns alts nivells d’activitat física, una alta qualitat de dieta i un somni òptim, qüestions que “són beneficioses enfront de la pèrdua d’audició”.

audiopacks estilo vida saludable

 

Els resultats de l’estudi. L’estil de vida.

Els resultats del treball han estat publicats en la revista científica Mayo Clinic Proceedings, i es basa en l’anàlisi de dades de més de 61.000 participants en l’estudi UK Biobank.

Les conclusions apunten a una clara associació entre un increment en l’adherència a un número d’estil de vida saludable i la disminució del risc de pèrdua d’audició, segons explica l’investigador i primer signant de l’estudi Humberto Yévenes, qui recalca que “incrementar en número els nostres estils de vida saludables reduiria el risc de desenvolupar pèrdua d’audició en el futur”.

El doctor i segon signant de l’estudi, Francisco Félix Caballero, afegeix que disposar d’un estil de vida afegit podria reduir en un 20 per cent el risc de desenvolupar una pèrdua d’audició clínicament rellevant.

Consideren que el percentatge de risc atribuïble poblacional per no adherir-se a cap dels cinc comportaments d’estil de vida saludable és superior al 15%, conclou la doctora i investigadora sènior de l’estudi, Esther López.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.